top of page

TAM TASDİK HİZMETLERİMİZ

Tam Tasdik, vergi mevzuatına göre mükelleflerin muhasebe ve mali işlemlerinin, yürürlükteki vergi mevzuatına uygun olup olmadığının incelenmesi amacıyla yapılan bir mali denetim türüdür. Bu denetim, Yeminli Mali Müşavirler (YMM) tarafından gerçekleştirilir.

Tam tasdik hizmetlerimiz kapsamında, şirketlerde ortaya çıkması muhtemel vergisel risklerin önceden tespit edilmesini ve vergi idaresince yapılabilecek bir denetimden önce, söz konusu risklerin ortadan kaldırılmasını amaçlamaktayız. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca; tam tasdik raporu düzenlenmiş şirketlerin, ihbar ve özel durumlar hariç incelenmeyeceği, öncelikli olarak tam tasdik yaptırmamış şirketlerin inceleneceği ifade edilmiştir. Bunun yanı sıra denetimler esnasında şirketlerin vergisel avantaj sağlayabileceği durumları da tespit ederek, bu olanakları şirket yöneticilerinin bilgilerine sunmaktayız.

 Süresinde tam tasdik sözleşmesi imzalamanın mükelleflere sağladığı başkaca avantajları şunlardır: 
• KDV İade Süreçlerinde Kolaylık: Belirli limitlerin üzerinde olan Katma Değer Vergisi (KDV) iadelerini YMM raporları ile nakden veya mahsuben iade alabilirler.
• Karşıt İnceleme Taleplerinde Kolaylık: Diğer YMM'lerden gelen karşıt inceleme taleplerine doğrudan yanıt vermeleri gerekmez; bu talepler YMM'leri tarafından karşılanır.
• Vergi İstisna ve İndirimlerinde Kolaylık: Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunlarında tanınan bazı istisnalardan yararlanmak için ayrıca YMM raporu düzenlettirmeleri gerekmez.
• Diğer Başkaca Faydalar: İndirimli Teminat Uygulaması Sistemi (İTUS) Sertifikası alınabilmesi, belirli limitin üzerindeki gelir/kurumlar vergisi stopaj iadelerinin alınabilmesi, vergi avantajlarından hatasız bir şekilde yararlanılması, vergi idaresi ile mükellef arasında güvenin hakim kılınması vb. gibi bir çok faydaları bulunmaktadır.

Bu kapsamda sunduğumuz hizmetleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz: 

1) Yılda iki veya üç defa denetim ekiplerimizle şirketinizde fiili denetimler yapılması,

2) E-defterlerin Gelir İdaresi Başkanlığına gönderilmesinden önce E-Defter Denetim Yazılımı ile kontrolden geçirilip hatalı yerlerin düzeltilerek ÖZDENETİM yapılması, 

3) Denetim sonuçlarının şirket yönetimine raporlanması, 
4) Geçici vergi ve kurumlar vergisi beyannamelerinde yer alacak vergi matrahının hesaplanması, 
5) Tam tasdik raporunun düzenlenerek E-YMM Sistemi üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderilmesi, 
6) Tam tasdikle ilgili konularda vergisel danışmanlık hizmeti verilmesi. 

bottom of page